Sun Club v Alcronu? Šampaňské a BBQ pohoda v srdci Prahy

Sun Club v Alcronu? Šampaňské a BBQ pohoda v srdci Prahy

Magazín

26. června 2025

Česko se chlubí prvním Veuve Clicquot Sun Clubem na svém území. Nachází se na letní terase restaurace Alcron, která je součástí hotelu Almanac X Alcron Prague v centru Prahy.

Sun Cluby jsou exkluzivní kolekcí pop-upových teras ve vybraných světových destinacích. Designově vytříbené zóny jsou charakteristické bílo-oranžovou barevnou kombinací a atmosférou francouzské riviéry, která vybízí k vychutnávání šampaňského Veuve Clicquot. Kromě Prahy naleznete Sun Club například na ostrovech Curaçao, Martinik a Capri nebo v Torontu, Las Vegas, Berlíně či španělské Marbelle.

Ale zpátky do české metropole. Kromě kompletní nabídky ikonického šampaňského, včetně osvěžujícího cuvée Rich, připravil tým Alcronu pod vedením šéfkuchaře Richarda Bielika pro hosty Sun Clubu svěží sezónní menu. Najdete na něm například tartar z divokého lososa s bramborovým chipsem, kuřecí paštiku s cibulovou marmeládou, nakládanými višněmi a opečenými lískovými oříšky, lanýžové hranolky se sýrem nebo talíř výběrových uzenin a sýrů.

Velkým tématem je na terase Alcronu grilování. Každou druhou letní neděli tu totiž pořádají BBQ lunch s neomezenou konzumací nápojů i pokrmů.

„Pochutnáte si na hovězí svíčkové, divokém pstruhovi, krevetách, tuňákovi nebo grilované zelenině. Nouze není ani o saláty, třeba baby gem s avokádem, okurkou, kapary, ančovičkami a farmářským sýrem nebo stracciatella s mátou, čerstvým hráškem a olivovým olejem,“ láká grill master restaurace Alcron Tomáš Ulrych a doplňuje, že sladkou tečkou může být domácí zmrzlina nebo některý z dezertů, jako jsou vanilkové profiteroles, lískooříškové řezy nebo tiramisu.

A protože je grilování bez nadsázky alchymií, podělil se chef Tomáš Ulrych o kvarteto zásad skvělého barbecue.

1. Kvalitní suroviny jsou základem

Bez skvělých surovin nemůže vzniknout výjimečné BBQ. Proto vždy pečlivě vybíráme čerstvé maso od prověřených dodavatelů. Správné koření a marinády podtrhnou přirozenou chuť masa místo toho, aby ji přebily.

2. Kontrola teploty je klíčová

Umět správně ovládat teplotu grilu je základ. Příliš vysoká teplota může maso snadno spálit, naopak nízká prodlouží přípravu a maso ztratí šťavnatost. Najít tu správnou rovnováhu je umění, které dělá z BBQ opravdovou lahůdku.

3. Trpělivost přináší výsledky

BBQ není sprint, ale spíš maraton. Dát masu čas, aby si odpočinulo před grilováním a po něm, znamená šťavnatější a chutnější pokrm. Pomalejší grilování navíc vytvoří perfektní kůrku, která je korunou každého výborného BBQ.

4. Gril potřebuje péči

Čistý a dobře udržovaný gril nejen vydrží déle, ale pokrmy na něm připravené také lépe chutnají. Po každém grilování je proto důležité odstranit zbytky a nečistoty. Tím předejdete nepříjemným pachům a zajistíte perfektní chuť každého dalšího jídla.

Nezapomeňte na rezervaci

Pozor, na nedělní BBQ lunch je třeba si svá místa rezervovat na webu Almanac X Alcron Prague. Cena za osobu ve formátu all you can eat & drink včetně nealka, piva, vína a prosecca činí 1 790 Kč. Milovníci bublinek si mohou dopřát prémiovou verzi s neomezenou konzumací šampaňského Veuve Clicquot za 2 990 Kč na osobu. BBQ lunch si letos užijete ještě v termínech 6. a 20. července a 3., 17. a 31. srpna.

Nastavení ukládaní cookies

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k umožnění funkcionalit sociálních sítí a k analýze provozu webových stránek. Informace o provozu a užívání webových stránek Vámi jsou sdíleny s našimi sociálními sítěmi, reklamními a analytickými partnery, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které o Vás sesbírali při užívání jejich služeb. Více informací

Povolit vše
Odmítnout vše
Vlastní

Vlastní nastavení cookies